Reisebrev fra Eirin Brun

Postet av Bærum frisbeeklubb den 26. Okt 2022


Pargolf NM Gålå 2020

KONKURRANSEDAG 1 Forholdene fra treningsdager til første konkurransedag ble drastisk endret da vi våknet til et hvitt dekke på 15 cm +. Første runde spilte vi bestshot, hvor store deler av runden gikk med på spotting, leting og graving etter disker. Det snødde fra starten, gikk over til sludd, før det regnet og til slutt var oppholds. Med slike forhold varte runden i ca 5 timer. Vi spilte på +3 og lå på delt 2. plass 5 kast bak 1. plassen.


Mens vi ventet på å få avklart om vi skulle spille runde 2 eller om den ble avlyst pga lyset, dro vi tilbake til hytta for å spise, og skifte til tørre reine klær. Så kom beskjeden, det var bare å forberede seg på runde 2, alternate. Under den andre runden hadde vi bedre værforhold, og det var regnet bort noe snø. Dette var med på å gjøre runde lettere å gå, og vi ble raskere ferdig. Dette var en runde vi begge spilte bra, og vi hadde god flyt. Vi endte opp med å spille +6, samme som de på 1. plass og lå derfor fortsatt 5 kast bak 1. plass, og hadde skaffet oss en luke ned til 3. plass på 6 kast. Etter en dag med mye godt spill og en god flyt, avsluttet vi kvelden med å legge en «plan» for dag 2, tough shot.


KONKURRANSEDAG 2 Vi begynte på hull 16, og gikk i en flight med de på 1. palss. Vi var i modus, kommuniserte bra og etter 3 hull hadde vi tatt inn de 5 kastene vi lå bak, og lå plutselig på delt 1. plass. Vi to parene lå ganske jevnt hele veien, og det var ikke veldig mye som skilte oss. Vi blir liggende noen kast bak igjen etter hvert, og med få hull igjen og god klaring til de bak oss gir vi det et siste forsøk. Vi går på en blemme og da er det bare å slappe av, kose seg og nyte slutten på en lang og kald helg.

Etter å tatt min første NM medalje, er jeg veldig godt fornøyd med sølvmedaljen, selv om jeg gjerne skulle sett den hadde en mer gyllen farge.
Reiseinnlegg Hamar Open av Magnus Solmyr

Postet av Bærum frisbeeklubb den 9. Aug 2022

Magnus klar til avkast. Foto: Kristian Dillerud


Etter noen litt dårligere runder i tidligere konkurranser, så ankommer jeg Ankerskogen med ny giv for en bane som passer meg bra. Så her er det full fokus på skogshullene og jakte så mange birdies som mulig på de åpne hullene.

Hull 1-4, 6,7, 9, 12 og 17 er alle som utfordrer par. Og hull 5, 8, 10, 11, 13-16 og 18 burde være gode birdy muligheter. Så med en eller 2 gode kast så burde minus på totalen være innenfor rekkevidde.

Treningsrunde 1:
Onsdags kveld ankommer jeg banen og får så god tid jeg bare vil, her er det helt tomt. Bruker god tid og får testet litt forskjellig før jeg tar kvelden.

Treningsrunde 2:
Torsdag etter jobb er det registrering med litt usikkert vær på ettermiddagen. Denne runden kjører jeg score på første hele veien. Og ett par ekstra kast på de hullene som krever det. Som forventet så er det de åpne hullene som jeg gjør bra og med en del god scramble i skogen så klarer jeg å gå ett kast under par. Spesielt hull 5 og 16 kan vise seg å være vanskelige, så her er det bare å spille smart de neste rundene. Været gikk også over til regn de siste 8 hullene, så det hadde kanskje litt å si. En har kanskje kastet litt mye på 2 dager nå, men det går bra, starter ikke før halv 2 første turneringsdag.
Avslutter dagen med en god hjemmelaget pizza!

Runde 1:
Perfekt vær og hyggelig gruppe gjorde en pluss 3 runde til en fin opplevelse av banen. Ett par unødvendige feil på hull 5, hvor en enkel birdy fra 60 meter ble til 2x OB ved kurv. Runde 3 kort oppsummert, litt for defensiv og noen enkle feil. Bedre lykke i morgen.

Runde 2:
3x dobbel boggey og 8 putter som ikke sitter fra 8-13meter. Merket også at det har blitt litt for mange forhand hull som krever 110+ meter, så albuen klagde litt for mye så jeg gikk også over på BH på hull jeg ikke hadde øvd på det. Godt med hvile til neste runde og spare forehanden til de hullene som krever det.

Runde 3:
Back on track, starter med en birdy og kommer meg ut av skogen på minus 1. Driver sitter nærmere kurv hele runden og de fleste putt føles spot on. 89% C1X med noen feil her og der så kaster jeg meg inn til 7 birdies og totalt til en minus 3 runde. Det med en spitout fra 1 meter og ett veldig dårlig kast på hull 5. Beste runden min hele uka, det er mulig, neste turnering så må en spille slik alle rundene Til slutt kom jeg på en 20 plass. Takk til Hamar frisbee club og takk og forvell til Ankerskogen for denne gang.

Reisebrev av Maja Gran Erke

Postet av Bærum frisbeeklubb den 31. Mai 2022

En fin 7.plass i Euro Tour #4!

Ok, da. Det var bare 7 spillere i FPO. Men jeg er sikker på at alle de andre spillerne var glade for å ha flere å vinne over.

Heatland Open – Euro Tour #4 og Swedish Disc Golf Pro Tour #2 ble arrangert i Sverige, Filipstad kommune, på Kalhyttans discgolfbane, i Championship-utgave, med både MPO- og FPO-layout. Banen var hovedsakelig i skogen og langs skitrasé, med betydelige høydeforskjeller, noen trange linjer, plagsomme trær, steiner og tuer. En runde tok drøye 3 timer og 5000 skritt,  -helst i vanntette sko.

Alle rundene jeg spilte resulterte i fargerike poengkort, med både 8-ere og 2-ere. Euro Tour betyr gode spillere i FPO og jeg hadde ingen ambisjoner om å hevde meg. Derimot hadde jeg håp om ha en skikkelig bra turnering, lære masse av mine medspillere og spille en bra bane. Det gikk nesten sånn. Opptakten til turneringen var fire dager med strålende solskinn og greie temperaturer for treningsrundene. Første turneringsdag var det imidlertid regn hele runden. Etter tørken vi har hatt på Østlandet siste månedene, hadde jeg helt glemt at livet blir helt annerledes når det regner. Mine PA4-puttere ble ekle og klebrige. Det resulterte i multiple bom fra meget kort hold innenfor sirkelen og skrekkelig mange ekstra kast. Jeg endte på +19 og og nesten 50 poeng under ratingen min. Det måtte alvorlige grep til og jeg kjørte direkte til XXL etter runden og kjøpte meg en ny putter, Swan, og pensjonerte de gamle. Deretter gikk puttingen greit på runde 2 og 3 med snitt over ratingen min, så da må jeg vel være fornøyd.

Maja på putt i treningsrunden
Putting i finvær på treningsruden

Jeg tar med meg videre at det er gøy og lærerikt å spille samme bane i konkurranse flere dager på rad, det var gode spillere der som også gjorde feil, jeg var den eneste i FPO som tok birdie på hull 17 (124 m) og jeg var ikke den som spilte den aller lavest ratede runden i løpet av turneringen.

Bildet er fra hull 15


I MPO var det flust av 1000+ ratede runder med Elias Luukkonen på topp. FPO-seieren gikk til Amanda Lennartsson. Alle resultatene finnes her: ET#4 – Heatland Open sponsored by Kastaplast | Professional Disc Golf Association (pdga.com)

Ellers kan jeg anbefale følgende baner i samme område: Skutberget i Karlstad, Kils Discgolfpark, Klarälvens Discgolfbane (Forshaga), Woodpecker park (Kristinehamn) og Björneborg discgolfbane som jeg også fikk spilt i løpet av uken.
Reisebrev fra Solør Open 2022

Postet av Bærum frisbeeklubb den 1. Mai 2022


Fra Øystein Lund Carlsen og Jonas Lund Carlsen

Da var det endelig tid for sesongens første norgescupturnering som i år var lagt til Flisa i Solør.  Dette blir andre Norgescupturnering Jonas og jeg spiller sammen. Sist var på Sukkevann Open i fjorårets siste NC-turnering.
Ingen av oss hadde vært på Solørbanen før, så vi dro opp en tur på langfredag sammen med Even for å teste ut banen. Det viste seg å være noe ganske annerledes bane enn Kalvøya. Solørbanen en tøff skogshullbane med mange trange fairways og lange hull, det er også lagt inn noen ekstra psykologiske utfordringer med tøffe OB-øyer. 

Fredag


Vi reiste opp fredag etter jobb og skole og var på plass i Flisa akkurat tidsnok til å få hentet spillerpakken (som var ganske innholdsrik). Vi fikk tid til å spille gjennom banen en gang før det ble mørkt. Dessverre fikk vi imidlertid ikke plass på et hotell nærme Flisa og måtte reise helt tilbake til Kongsvinger for overnatting. Det ble kveldsmat på hotellrommet før vi sloknet begge to etter en lang dag.


Lørdag


Lørdag ble det en tidlig frokost før vi heiv oss i bilen for å kjøre de 45 minuttene det tok å kjøre til banen. Det var sol og fint vær, men relativt kaldt med en del vind. Fra hull 1 kaster man imidlertid bratt nedover til resten av banen som ligger nedsunket i forhold til terrenget rundt og dermed er godt skjermet for vind. En av signaturene ved banen er den laaange og bratte trappen ned fra hull 1 (og opp igjen…).


Oppvarmingsputting før runde 1.

Første runden på lørdag ble det +8 på Jonas og +6 på meg. For Jonas var dette noe over hans rating, mens for meg var det en god del under. Jonas var greit fornøyd, men begge var vel enige om at det var rom for forbedringer. På den andre runden gikk det noe bedre. Jonas gikk tre kast bedre, mens jeg forbedret meg med to kast. Jonas var fornøyd med runden, mens jeg var fornøyd med deler av runden. Dessverre ble jeg lurt i fellen på et par av OB-hullene og ødela et greit resultat. Etter dag 1 lå Jonas på 9. plass i juniorklassen, mens jeg lå på 7. plass i masterklassen. Jonas hadde i første omgang et mål om å unngå sisteplassen i juniorklassen, så han var godt fornøyd med dag 1, mens jeg hadde nok litt høyere forhåpninger og var skuffet over at jeg ikke mestret banen. Jeg lå nå såpass langt bak at jeg så liten mulighet for avansere særlig heller med mindre spillingen min plutselig skulle ta seg opp betydelig på søndagen. Det er jo lov å håpe…


Søndag

Jonas driver ned på hull 1 søndag morgen.

Juniorene startet først på søndagen, så det ble ikke rom for å ligge å dra seg i senga denne dagen heller. Vi hadde heldigvis nå byttet til et hotell litt nærmere banen og slapp å stå opp alt for tidlig. Jonas fikk en tøff start på runden sin med en dobbelbogey på første hull og litt annen småtrøbbel i starten. Han klarte imidlertid å holde hodet kaldt og kjempet seg inn til nok en runde på +8. Jeg startet runden min helt ok, men begynte etter hvert å bomme linjene mine og ble straffet hardt av banen. Det endte med en blytung runde på +11 hvor det meste gikk galt mot slutten. Det gjelder vel bare å glemme denne runden så fort som mulig tenker jeg. Totalt endte far og sønn på akkurat samme score! Jonas kom på 10. plass i juniorklassen og nådde målsetningen sin med god margin (han hadde 6 spillere bak seg på listen). Jeg endte på 9.plass i masterklassen og må hjem for å trene mer… Det ble mange  turer opp den lange trappen i løpet av helgen…

Vi avsluttet turneringshelgen med å se de siste hullene for Openklassen. Det ble en veldig spennende avslutning med hvor Ståle Stai Hakstad avgjorde seieren på aller siste hull. Herman Bentzen Hinkel vant den tøffe juniorklassen etter å ha gått en imponerende sisterunde på -7 (best av hele feltet på runden).