Hvordan spille?

En bane består av flere forskjellige hull (ja, det heter faktisk hull). En konkurransebane bør ha 18 hull eller fler, men mange baner har også færre.
I frisbeegolf er det om å gjøre og bruke så få kast som mulig fra utkastfelt til kurv. Man kaster alltid neste kast fra der disken landet, men spilleren med lengst avstand til kurven kaster først. Når disken ligger i kurven er hullet ferdig, og det er lurt å skrive ned antall kast. Når hele banen er ferdigspillt summeres scoren til hver enkelt spiller, og den med færrest kast vinner.


På en bane finnes det mange forskjellige utfordringer som gjør det vanskelig. De fleste er naturlige som skog, vann, høydeforskjeller osv. Andre er satt opp for å gjøre et hull mer spennende eller rett og slett pga sikkerhetsmessige årsaker som å beskytte turgåere, hus osv.  Disse må man kunne:


OB: Out-of-bounds eller på norsk; utafor banen.
En vei, vann eller en linje trukket langs en skogkant er gode eksempler på noe som ofte er OB. Lander hele disken din over denne OB-grensen får du ett straffekast, og neste kast blir da fra stedet der disken krysset OB-grensen. Ikke fra der den landet!


Mandatory: På norsk; obligatorisk.
Her blir spilleren tvunget til å kaste enten til venstre, høyre eller mellom gjenstander. F.eks sier man at det er mandatory til venstre for en lyktestolpe.  Det blir altså obligatorisk å spille til venstre for lyktestolpen. Skulle man bomme så disken passerer på feil side får man ett straffekast, og neste kast blir fra en såkalt drop-zone. Denne er ca ved siden av lyktestolpen på den riktige siden  om ikke annet er merket opp. Bommer man på en dobbel-mando, f.eks. mellom to trær, gjelder samme regler, men neste kast blir fra ca midt i mellom trærne.


Kostnader

De aller fleste banene i Norge er gratis å spille på, og kan benyttes til alle døgnets tider. En disk koster litt forskjellig utifra hva slags plast/kvalitet diske har prisene 130-250 kroner pr disk, og i starten trenger man ikke mer enn 1-3 disker.
Man kan få kjøpt startsett som gir deg tre forskjellige disker:
Driver, Midrange, Putter, disse settene kan ligge på priser fra 250-450 kroner settet.

Vi vil samtidig anbefale alle å melde seg inn i en klubb for å støtte opp om idretten, være med i et aktivt miljø, noen å gå runder med, få gode råd om du ønsker dette.

 

Eksempel på Discgolfsett