Reisebrev av Maja Gran Erke

Postet av Bærum frisbeeklubb den 31. Mai 2022

En fin 7.plass i Euro Tour #4!

Ok, da. Det var bare 7 spillere i FPO. Men jeg er sikker på at alle de andre spillerne var glade for å ha flere å vinne over.

Heatland Open – Euro Tour #4 og Swedish Disc Golf Pro Tour #2 ble arrangert i Sverige, Filipstad kommune, på Kalhyttans discgolfbane, i Championship-utgave, med både MPO- og FPO-layout. Banen var hovedsakelig i skogen og langs skitrasé, med betydelige høydeforskjeller, noen trange linjer, plagsomme trær, steiner og tuer. En runde tok drøye 3 timer og 5000 skritt,  -helst i vanntette sko.

Alle rundene jeg spilte resulterte i fargerike poengkort, med både 8-ere og 2-ere. Euro Tour betyr gode spillere i FPO og jeg hadde ingen ambisjoner om å hevde meg. Derimot hadde jeg håp om ha en skikkelig bra turnering, lære masse av mine medspillere og spille en bra bane. Det gikk nesten sånn. Opptakten til turneringen var fire dager med strålende solskinn og greie temperaturer for treningsrundene. Første turneringsdag var det imidlertid regn hele runden. Etter tørken vi har hatt på Østlandet siste månedene, hadde jeg helt glemt at livet blir helt annerledes når det regner. Mine PA4-puttere ble ekle og klebrige. Det resulterte i multiple bom fra meget kort hold innenfor sirkelen og skrekkelig mange ekstra kast. Jeg endte på +19 og og nesten 50 poeng under ratingen min. Det måtte alvorlige grep til og jeg kjørte direkte til XXL etter runden og kjøpte meg en ny putter, Swan, og pensjonerte de gamle. Deretter gikk puttingen greit på runde 2 og 3 med snitt over ratingen min, så da må jeg vel være fornøyd.

Maja på putt i treningsrunden
Putting i finvær på treningsruden

Jeg tar med meg videre at det er gøy og lærerikt å spille samme bane i konkurranse flere dager på rad, det var gode spillere der som også gjorde feil, jeg var den eneste i FPO som tok birdie på hull 17 (124 m) og jeg var ikke den som spilte den aller lavest ratede runden i løpet av turneringen.

Bildet er fra hull 15


I MPO var det flust av 1000+ ratede runder med Elias Luukkonen på topp. FPO-seieren gikk til Amanda Lennartsson. Alle resultatene finnes her: ET#4 – Heatland Open sponsored by Kastaplast | Professional Disc Golf Association (pdga.com)

Ellers kan jeg anbefale følgende baner i samme område: Skutberget i Karlstad, Kils Discgolfpark, Klarälvens Discgolfbane (Forshaga), Woodpecker park (Kristinehamn) og Björneborg discgolfbane som jeg også fikk spilt i løpet av uken.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.